Uvaříte si s žáky 7.B také krampoblouch?
Autor: Administrator, zveřejněno: 27.11.2008
Asi si nyní řada z vás klade otázku: „Co je to vlastně krampoblouch?“ Nehledejte v tom žádnou složitost. Krampoblouch je zkrátka recept, sestavený z různých prapodivných a mnohdy také nekonzumovatelných surovin či koření. Po smíchání všech ingrediencí vznikne tedy takzvaný „blaf“ neboli „blivajs“. Následující recepty čtěte tudíž pouze na vlastní nebezpečí a v žádném případě se nepokoušejte o jejich zrealizování, ba dokonce o konzumaci.Autoři receptů se zříkají odpovědnosti za případné otravy či žaludeční nevolnosti a stvrzují, že návody na výrobu následujících pokrmů sloužily pouze k procvičení slohového útvaru Popisu pracovního postupu.
Dračí pochoutka aneb žabí stehýnka na dračí krvi - Krampoblouch (Klára Podzimková, 7.B)
Suroviny:
čerstvá dračí krev
stehýnka ze skokana zeleného
zmijí jed
čerstvě napadnutý sníh
voda
koření
Postup:
Do dvoulitrového kotlíku vyšleháme čerstvý sníh(do tuha), přidáme trochu jedu pro chuť. Do pekáče vložíme stehýnka ze skokana zeleného, poté zalijeme teplou krví. Přilijeme sníh s jedem a posypeme oblíbeným kořením. Pečeme na 120 a chvilkami podléváme vodou s chlórem. Podáváme nejlépe teplé.
Přejeme dobrou chuť!
Pomsta propadlých študáků - Krampoblouch (Kateřina Prášilová, 7.B)
Ingredience:
1 oční bulva přestárlého učitelé vypíchnutá při novu
10 dkg zmačkaných písemek
13 žákovských knížek
1 drcené ukazovátko
trocha vody vyždímaná z houby na mytí tabule
Postup:
Vezmeme hmoždíř, vhodíme do něj trochu drceného ukazovátka a přisypeme zmačkané písemky. Vše utlučeme.Oční bulvu umístíme do zapékací nádoby (nejlépe krunýř uhynulé želvy) a obložíme žákovskými knížkami. Podlijeme vodou z houby na mytí a dáme podusit. Po měsíci dušení této směsi vyjmeme krunýř z trouby. Pokud vás ihned po jeho vytáhnutí praští přes nos ohavný pach, vše jste udělali správně. Bulvu naaranžujeme doprostřed talíře, jako příloha nám poslouží směs, kterou jsme si udělali v první části receptu(pro ty, kteří si to nepamatují, je to drcené ukazovátko a zmačkané písemky). Přejeme dobrou chuť!
Krampoblouch (Daniel Krč, 7.B)
Ingredience:
sloní nohy
křupavý písek
shnilá slupka od banánu
prasečí chlup
slepičí krev
slaný med s chutí bláta
Nástroje:
vařečka, hrnec a vidlička od krve
Návod k přípravě:
Do hrnce nakrájíme sloní nohy na čtverečky, vsypeme křupavý písek, shnilou slupku a prasečí chlup. Polijeme slepičí krví a dochutíme medem s chutí bláta. Poté všechno promícháme a dáme vařit na dvě až tři hodiny. Necháme den uležet a vychladnout. Jako příloha se podávají nudle s chutí sladké soli.