Bábovka k snídani
Autor: Mgr. Lucie Kubálková, zveřejněno: 18.6.2015
Minulý týden jsme se sedmáky naposledy v tomto školním roce obhospodařovali školní kuchyň. Čekala nás příprava moučníku, která se však nečekaně protáhla...
Tři skupiny chlapců a dívek, to znamená tři kulinářské výtvory. Tým chlapců, který měl jedinou starost, a to, "aby toho bylo hodně", se pustil do pečení kakaového perníku. Skupina děvčat a smíšený tým se těšil na alsaskou bábovku. Zatímco perník se podařilo upéct velmi rychle a už po hodině chladl na okenním parapetu, bábovky byly časově náročnější. Z trouby jsme je vytahovali zároveň se zvoněním, které oznamovalo konec vyučování. Rozhodli jsme se tedy, že bábovky, chtě, nechtě, budou muset zůstat v kuchyňce do druhého dne, kdy se ráno sejdeme na "snídaní". Perníku bylo naštěstí tolik, že se o něj chlapci, kteří byli navnadění vidinou sladké snídaně, víceméně radostně rozdělili.
Další den před začátkem první hodiny jsme trochu nervózně odemykali dveře školní kuchyně, jestli snad přece jenom nějaký školní skřítek nepodlehl pokušení a nebyl na košt... Vše ale zůstalo ve stejném stavu, ve kterém jsme kuchyni předchozího dne opouštěli, takže nic nebránilo tomu pořádně se před zahájením vyučování posilnit.