Postup přípravy zdravé svačiny
Autor: Mgr. Martina Jonešová, zveřejněno: 10.4.2015
Přečtěte si recept na přípravu zdravé svačiny od žáka Jindřicha Hemelíka ze třídy 5.A.
Ingredience: houska, sýr, ovoce nebo zelenina a máslo
1. Rozkrojím housku ostrým nožem, POZOR, může dojít k úrazu - nebezpečí pro malé děti. Namažu housku slabou vrstvou másla, pak na ně pokládám vrstvy plátkového sýra. Přivřu vrchní stranou housky a zabalím do pytlíku nebo ubrousku.
2. Vyberu ovoce nebo zeleninu, podívám se jestli není obalené plísní a omyji pod tekoucí vodou. V případě, že se vyskytne plíseň, neváhejte a vyhoďte zboží!!!
3. Celou svačinu dejte do umyté misky a uložte na noc do ledničky, abyste zamezili předčasnému hnití.
SNĚZTE DO 3 DNŮ.
Dobrou chuť vám přeje Jindřich Hemelík, žák 5. A