Polévka je základ
Autor: Mgr. Lucie Kubálková, zveřejněno: 26.1.2015
Polévka je pro mnoho dětí naprosto ignorovanou součástí hlavního jídla dne. Může na tom něco změnit, pokud si takovou polévku uvaří sedmáci sami? Myslím, že netušíte, jak moc...
V rámci pracovních činností se žáci sedmých tříd učí vařit základní pokrmy, mezi které samozřejmě patří i polévka. Ve školních jídelnách kolem ní řada dětí prochází bez sebemenšího zájmu. V okamžiku, kdy se však do přípravy pokrmu pustí děti samotné, změní se situace naprosto nevídaně. "Obyčejná" bramboračka se stane mimořádnou pochoutkou, která z talířů mizí závratným tempem. S žádostí o přídavek přišel snad každý žák a nebylo výjimkou, že si někteří přišli přidat dokonce třikrát.
Věřím, že si děti takto uvědomí, že připravit domácí pokrm nemusí být obtížné a že jeho chuť a vůně jsou naprosto nezaměnitelné. V době, kdy se z mnoha domácností pomalu vytrácí tradiční stravování a společné stolování, by se taková zkušenost mohla stát velkou motivací k návratu k osvědčenému.
Galerie obrázků












