Příprava nepečeného cukroví v 6.A

Autor: Administrator, zveřejněno: 7.12.2009


Protože se blíží Vánoce, tak jsme se v pátek 4.12. věnovali přípravě nepečeného cukroví.

Jak už jsem zmiňovala v předchozím článku, jedná se o skupinu šikovných šesťáků, kterou hodiny vaření opravdu baví. Pracují s nasazením, už se naučili po sobě i uklízet a ze všeho nejvíce jim dělá radost rozdávat připravené pokrmy po škole. Pokud byste měli čas a chuť pomoct mamince s cukrovím, zde nabízím jeden z receptů:

Rozpis na Rafaelo koule:

1 plechovka slazeného Salka
2 balíčky strouhaného kokosu (celkem 400g)
loupané mandle

V míse smícháme salko a kokos tak, aby nám vznikla hustá kaše. Na vál si připravíme kokos. Lžičkou odebíráme hmotu, do které dáme mandli, vyválíme kuličku a obalujeme v kokosu (nejlépe barevném). Koule pokládáme na tác obložený alobalem a necháme je nejlépe dva dny ztuhnout. Příprava je rychlá a výsledek ohromující.

Galerie obrázků

Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A
Příprava nepečeného cukroví v 6.A